STARTSIDA          BIOGRAFI          GALLERI          LÄNKAR          KONTAKT

Biografi

Flugbindning för mig började redan när jag var nio år gammal och för första gången bekantade mig med flugbindningsstäd
och maraboufjädrar. En annan händelse var när min mamma föreslog att jag skulle ringa till Bengt Öste, en erkänt pedagogisk och duktig flugbindare, och fråga om jag kunde få lära mig binda flugor hos honom. Jag gjorde som hon föreslog, letade upp numret och ringde. Då luren lyftes var det Bengts hustru som svarade och när jag förklarade varför jag ringde sade hon att "Han är hemma,det är bara att komma över". Det var en inbjudan som gjorde mig mycket glad så jag tog bussen dit, gick fram till dörren och knackade på. Bengts fru öppnade och sa att jag kunde gå upp till honom då han redan satt i verkstaden och band flugor. Jag vet nu att en bättre instruktör kunde jag inte haft och jag ser tillbaka på den tiden med värme och glädje. Bengts syn på flugbindning påverkar än idag min syn på sporten och hobbyn - jag binder helt enkelt flugor som skall användas till fiske, inte bara sitta i vitrinskåpen eller tavlorna!

Allt eftersom åren har gått har jag träffat många flugfiskare av olika nationaliteter och åldrar och något som jag verkligen uppskattat är att få dela kunskaper och erfarenheter. Samma sak är det när man är ute och fiskar på sina vanliga "jaktmarker". Även om det varierar lite från gång till gång så är vi ett litet "järngäng" som jag fiskar med regelbundet. Ibland är det enda vi får med oss hem en förkylning eller två men det är ju inte heller fångsten som man fiskar för alla gånger! Bara att känna lugnet och naturen på en plats kan räcka långt. Ett riktigt favoritställe för flugfiske för mig är Kaitumälven i Lappland men även andra platser åker jag gärna till gång efter annan. Dock kan man säga att de svenska fjälltrakterna är överhuvudtaget en favorit och de som har testat förstår min passion!

När jag inte står och kastar i någon älv händer det att jag deltar i olika mässor, både inhemska och utländska, eller kanske håller kurser i flugbindning och kasttekniker. En stor utmaning och ett sant nöje vore att få testa mässor överlag i Europa och Nordamerika men om någon föreslår Sydamerika eller bortre Asien så är jag inte omöjlig! Det är ju alltid kul att träffa andra med samma intressen så vem vet, kanske syns vi på nästa mässa du besöker?

Upphovsrätt för bilderna tillhör respektive fotograf. Får ej användas utan tillstånd.